Scriem istorie! Vara anului 2022 va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră pentru că a avut loc prima decernare a AF Radu Rebeja pentru rezultate remarcabile în Campionatul RM, categoria: juniori! Prima și cu siguranță nu ultima!
6 echipe au participat în Campionat, dintre care:
– Trei echipe au fost medaliate cu aur!
– O echipă a fost medaliată cu argint!
– O echipă a fost medaliată cu bronz!
– O echipă s-a clasat pe locul 4!
Absolut toate echipele merită admirația și aplauzele noastre și absolut toate echipele ne-au oferit încrederea că suntem pe o cale corectă de dezvoltate, dar și speranța că fotbalul are un viitor promițător!
Vom depune încă mai mult efort de acum încolo pentru ca să devenim mai buni în ceea ce facem și să fim, în continuare, un exemplu bun și frumos, demn de urmat!
Felicitări antrenorilor, administrației Academiei, dar și părinților acestor tineri fotbaliști!
Mai jos, vă invităm să descoperiți părerile antrenorilor și a Directorului Sportiv despre evoluția echipelor în anul competițional 2021-2022, pentru fiecare categorie de vârstă în parte.
Pinteac Ilie, antrenor echipa AFRR 2006 a.n. Campioana și deținătoarea Cupa FMF 2022:
– La începutul fiecărui sezon se stabilesc niște obiective care, pe parcurs, trebuie îndeplinite. Pentru noi desigur dezvoltarea jucătorului este lucrul cel mai important, iar tot procesul de pregătire și competițional este orientat în formarea jucătorilor noștrii.
Atunci când discutăm despre evoluția noastră în Campionatul intern planca a fost ridicată, iar fiecare ieșire în teren trebuia să fie un examen care să ne demonstreze la ce nivel copii noștrii înțeleg jocul și care sunt situațiile la care trebuie să atragem atenția în procesul de pregătire. Un aspect care a influențat oscilațiile, de la jocuri foarte bune și calitative la evoluții mai modeste, este disponibilitatea jucătorilor. Un număr mare de accidentări nu a făcut posibil să conturăm un lot, iar prin rotația jucătorilor am reușit să valorificăm și alți jucători care, la finalul sezonului, s-au încadrat foarte bine.
În returul Campionatului am fost nevoiți să amânăm foarte multe etape, mai mulți jucători au fost convocați la loturile selecționatei, iar sfârșitul de sezon a fost foarte încărcat. Totuși, am reușit o performanță frumoasă și, cu 5 etape înainte de final, am devenit campioni.
Vreau să mulțumesc Academia în persoana domnului Radu Rebeja, pentru condițiile foarte bune ce le oferă, Administrației care organizează totul până la cele mai mici detalii, medicului echipei care are grijă de sănătatea copiilor, colegilor antrenori, profesorilor cu care împreună încercăm să oferim copiilor o educație bună și, desigur, părinților pentru că au încredere în visul nostru și al copiilor.
Valentin Munteanu, antrenorul echipei AFRR 2007 a.n. – Campioana RM 2022:
– Sincere felicitări și urări de bine, pentru voi, Campioni Naționali 2022!
Prestația remarcabilă pe care ați demonstrat-o în cadrul meciurilor îmi demonstrează încă odată că profesionalismul, munca și efortul în comun ne-au adus succesul.
Sunt mândru și mulțumit de voi, meritați cu certitudine să fiți pe cea mai înaltă treaptă a succesului. Ați uimit o țară întreagă, bravo!
Vă doresc sănătate de fier, izbândă și realizări frumoase!
Anatol Tîmbur, antrenor echipa AFRR 2008 a.n. – Campioana RM 2022:
– Dragi Campioni, vă felicit din suflet cu Titlul Național 2022!
Evaluările voastre în cadrul Campionatului, ne demonstrează încă o dată că disciplina sportivă, munca de zi cu zi și efortul în comun, pot să aducă departe, pot să ne aducă chiar și la cel mai mare succes! Sunt nespus de mândru de fiecare dintre voi în parte și de echipa noastră, pentru că am fost uniți și întotdeauna axați pe cel mai bun rezultat!
Victoria în Campionat este un rezultat excepțional, prestigios și meritat de voi pe deplin, dragii mei! Cu acest magnific rezultat, dobândit prin luptă și dorință de victorie, i-ați uimit pe toți, voi sunteți orgoliul clubului, orgoliul părinților voștri, orgoliul meu! Ce să zic – bravo băieți!
Vă doresc și ne doresc realizări frumoase și pe viitor, vă îmbrățișez și vă aștept cu drag după mica vacanță.
Adrian Gușanu, antrenor echipa AFRR 2009 a.n. – Vicecampioana RM 2022:
– Este un moment important pentru mine și grupa 2009 AFRR, am avut într-adevăr un an plin cu multe încercări.
Analizând meciurile și antrenamentele de pe parcursul anului pot spune că au fost și reușite, dar și mai puțin , însă acum nu vorbesc de rezultat, dar de jocul pe care vrem să-l prestăm, prin intensitate, inițiativă și respectarea principiilor noastre.
Sunt mulțumit de evoluția copiilor și de ceea ce am realizat anul acesta ca joc, ca prestație. Îmi place și admir cum copiii noștri devin cu fiece meci mai curajoși, cu inițiativă și dau jocului personalitate!
Vreau să aduc mulțumiri copiilor, pentru plăcerea și dăruirea de care dau dovadă zi de zi la antrenament.
Părinților, pentru susținerea, răbdarea și prezența atât de activă în viața sportivă a copiilor.
Administrației AFRR pentru suport si condițiile create pentru a deveni zi de zi mai buni ca sportivi și ca personalități.
Sunt mândru și fericit că fac parte din această mare și frumoasă familie.
Aceste rezultate mici dar importante în dezvoltarea și formarea mea ca antrenor vreau să i le dedic tatălui meu, sper să fie mândru!
Totul abia începe!
Octavian Onofrei, antrenor echipa AFRR 2010 a.n. – locul 3 în Campionatul RM 2022:
– Acest Campionat pentru grupa 2010 a fost primul în cariera noastră ca fotbaliști și a mea ca antrenor. Din acest motiv începutul Campionatului a fost plin de emoții, a trebuit să ne adaptăm la trecerea de la meciurile amicale la cele oficiale, unde responsabilitatea e mult mai mare.
Pe tot parcursul sezonului am progresat de la meci la meci, ajungând într-un final ca să prestăm un joc bine organizat și care respectă filosofia clubului nostru.
Am finalizat Campionatul pe locul 3, un loc bine meritat, dar arată că avem unde să creștem.
Felicitări tinerilor jucatori , părinților acestor talentați copii si tuturor celor care contribuie la procesul de dezvoltare a calităților discipolilor Academie de fotbal!
Dan Motricală, antrenor echipa AFRR 2011 a.n. – locul 4 in Campionatul RM 2022:
– Niște gânduri la sfârșitul anului și Campionatului la Categoria U-11, din partea mea,
Este debutul meu ca antrenor la acest nivel național, dar nu ca și jucător, am fost și eu Junior în această lungă competiție mulți ani la rând în care, după cum îmi amintesc, începând de la U-13 și până la U-19, am ocupat Locul 1, toți anii la rând!
Aceste momente din trecut m-au readus la niște momente care, pe parcurs, au fost descoperite din alte puncte.
Copiii din Cadrul Academiei de Fotbal Radu Rebeja și-au propus din start să atingă cele mai înalte trepte pe care le pășesc zi de zi cu multă pasiune și încredere!
Echipa U-11, fiind un element din întreaga structură, s-a manifestat ca o echipă de bună calitate, una care are caracter și destulă motivație pentru a progresa în toate componentele!
– Ce au făcut copiii în prima Ediție a Campionatului?
Copiii s-au familiarizat cu cerințele Campionatului, s-au întâlnit cu multe dificultăți și situații care nemijlocit i-au făcut mai experimentați, mai concentrați pentru a depăși și niște bariere psihologice!
Ce ține de jocurile jucate pe care le-am avut destule, ca să facem analiza obiectivelor pe care le urmăream și care s-au îndeplinit, la acest capitol copiii au reacționat cu multă dorință și implicare!
– Concluziile antrenorului:
Eu, Motricală Dan, pe toată perioada Campionatului am învățat și mai multe de la copii, ei sunt o sursă de informație precum noi am fi pentru dânșii. Împreună cu tot Staful am învățat copiii să-și dezvolte calitățile proprii, precum inteligența atât sportivă, cât și personală, am accentuat mult pe înțelegerea și perceperea Jocului de fotbal, am mai avut discuții despre Ce înseamnă a fi un sportiv, care sunt acele puncte de pornire și ce înseamnă acel cuvânt fermecat pe care toți îl folosesc ,,SUCCES”.
Viitorul aparține copiilor! Dragi părinți, creați-le un mediu pozitiv după care ei vor modela o lume cu mult respect și fericire!
Eugen Malovata, Director sportiv AFRR:
– Analizând anul școlar și competițional 2021-2022, vreau să pun accent anume pe anul școlar, întrucât prioritatea Academiei de Fotbal Radu Rebeja este educația copilului și dezvoltarea unei personalități intelegente atât pe terenul de fotbal, cât și în viața de zi cu zi, personalitate care va fi capabilă să se încadreze în societate și să depășească greutățile cu care se va confrunta pe viitor.
Majoritatea descipolilor noștri au dat dovadă de un randament înalt pe parcursul anului școlar și au făcut față tuturor provocărilor la sfârșit de an. Vorbim de evaluări, teste și examene. Vom atrage o atenție deosebită și pe viitor reușitelor copiilor la studii și vom monitoriza mai în de-aproape copii care se confruntă cu probleme la unele obiecte.
Dar dacă să analizăm evoluția echipelor Academiei în Campionatul de copii și juniori 2021-2022, voi încerca pe scurt să trec în revistă specificul fiecărei echipe:
– echipa U11, a.n. 2011: înțelegerea jocului a crescut prin faptul că jucătorii au început să înțeleagă mai bine rolul partenerului lor pe teren, ceea ce a îmbunătățit jocul colectiv și mișcarea mingii în partea ofensivă a meciului. În a doua parte a anului competițional fiecare copil în parte, dar și echipa în întregime, a reușit un joc mult mai încrezut și cu inițiativă pe tot parcursul meciului.
– echipa U12, a.n. 2010: după un start destul de modest în Campionat, treptat, pas cu pas am observat o schimbare spre bine a echipei. A crescut intensitatea și tempoul meciului prestat de echipa noastră și, la fel, a crescut și durata menținerii ritmului pe tot parcursul meciului. Aspectele psihologice, precum lupta pentru inițiativă, au devenit sistemice, ceea ce indică un nivel crescut de încredere în interiorul echipei, per ansamblu.
– echipa U13, a.n. 2009: evoluția echipei pe parcursul anului a permis îmbunătățirea nivelului de înțelegere a jocului pentru fiecare copil în parte pe tot parcursul meciului. O caracteristică distinctivă este caracterul, care se manifestă atunci când rezultatul sau cursul jocului nu este foarte convenabil. Cred că cel mai important factor este ritmul crescut al jocului, deși nu în toate meciurile, dar dinamica poate fi urmărită.
– echipa U14, a.n. 2008: am reușit să integrăm jucători noi în modelul de joc al Academiei. Nivelul de acțiune al majorității jucătorilor a devenit mai stabil pe tot parcursul meciului. Se vede o creștere a perceperii de către copii a cerințelor din partea antrenorului. Echipa este Campioană a RM la vârsta respectivă și are un potențial de creștere a nivelului de joc.
– echipa U15, a.n.2007: chiar de la începutul Campionatului echipa a câștigăt rapid inițiativa de la adversari datorită jocului prestat. Nivelul stării emoționale a băieților pe tot parcursul meciului este ridicat, ceea ce conferă un ritm ridicat de joc (motivație). Avansarea rapidă este semnul distinctiv al echipei. Echipa este Campioana RM, acest titlu a fost obținut cu multe etape până la sfârșitul Campionatului.
– echipa U16, a.n. 2006: stabilitatea și înțelegerea la un nivel înalt a ceea ce trebuie să facă jucătorii pe tot parcursul meciului este, fără îndoială, o realizare a acestui colectiv. Nivelul de decizii al jucătorilor nu are o barieră, deciziile luate de jucători fiind unele foarte creative, de calitate și cu o eficiență mare. Atmosfera din cadrul echipei este favorabilă pentru dezvoltarea creativității. Majoritatea tinerilor jucători a acestei echipe nu au sentimentul de frică pentru o greșeală (frica-barieră), ceea ce le permite, pe lângă o concentrare maximă pe parcursul meciului, să demonstreze un joc frumos și spectaculos. Echipa a reușit în acest an o dublă performanță – a devenit Campioana RM și deținătoarea Cupei FMF.
Pregătirea în materie de fotbal în cadrul Academiei este construită în așa fel, încât modelul de joc să fie o condiție pentru dezvoltarea jucătorului.
Urmează perioada de vacanță școlară, dar și vacanță în instruirea copiilor noștri pe terenul de fotbal. Este foarte important de a ne antrena cu efort și calitate maximale, dar este nu mai puțin importantă și perioada de relaxare și de odihnă pentru tinerii jucători. Îi vom aștepta pe descipolii noștri recuperați și odihniți pentru a ne reîntoarce la procesul de antrenamente și pentru a ne pregăti cât mai bine pentru următorul Campionat. Tot aici, sperăm că vom avea cât mai mulți reprezentanți în echipele naționale de juniori.
Avem obiective mari și ne propunem să îmbunătățim un șir de calități pentru fiecare jucător: echilibru între mișcarea înainte și utilizarea adâncimii; calitatea duelurilor 1×1; îmbunătățirea perceperii spațiului și a partenerului; stabilizarea acțiunilor corecte pe tot parcursul meciului; efort maxim permanent atât în antrenament, cât și în joc; perceperea noțiunii – Echipă, apoi eu și nu invers; realizarea fazelor de gol și desigur vom pune accent pe creșterea nivelului de studii la școală, dezvoltarea personală și cunoașterea Lumii.
Vom continua să îmbunătățim atmosfera în fiecare echipă, să ne concentrăm pe stabilizarea unui colectiv sănătos, vom analiza meciurile și antrenamentele și vom îmbunătăți nivelul de accesibilitate a informațiilor pentru fiecare copil, vom lucra asupra stării emoționale, dezvoltând nivelul de motivație al fiecărui jucător.
În paralel vom continua instruirea colectivului de antrenori, dar și a stafului administrativ. Este un proces continuu în care ne propunem să: cunoaștem informații noi și să le analizăm pe cele existente, să acordăm importanță fiecărui angajat din Academie, să acceptăm criticile, să lucrăm la „Eul” nostru, transformându-l în ’’Noi’’, să auzim ideea fiecărui antrenor întrucât ea este importantă și ne oferă dezvoltarea principiului deschiderii și cooperării.
Ne așteaptă un volum enorm de lucru, dar suntem încrezători într-un rezultat frumos și asta ne dă curaj și rabdare, dar și încrederea că suntem pe un drum corect.